AVP-uitbraak op Pools varkensbedrijf vlakbij Duitsland

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

AVP-uitbraak op Pools varkensbedrijf vlakbij Duitsland

4-9-2020: 

Op een varkensbedrijf in Pław, een plaats in de provincie Lubuskie in West-Polen, is op 1 september een uitbraak van Afrikaanse Varkenspest (AVP) vastgesteld. Het gaat om een bedrijf met 594 varkens, op 33 kilometer afstand van de Duitse Grens. In 2020 zijn tot nu toe acht varkensbedrijven in West-Polen besmet geraakt met AVP. In heel Polen werden dit jaar tot nu toe 80 varkensbedrijven door deze dierziekte getroffen.

Extra alert
AVP verspreidt zich in Polen van oost naar west. De Nederlandse varkenssector blijft dan ook extra alert op het voorkomen van insleep van AVP.

Meer informatie over AVP en de preventie ervan

Bron: https://bip.wetgiw.gov.pl

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.