Aantal gevallen van AVP in Duitsland stijgt naar dertien

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Aantal gevallen van AVP in Duitsland stijgt naar dertien

21-9-2020: 

Het Friedrich Loeffler Instituut (FLI, nationaal referentie laboratorium) heeft bevestigd dat er nu dertien gevallen van AVP zijn gevonden onder wilde zwijnen in Brandenburg. Het eerste geval op 10 september 2020 was vastgesteld in een karkas van een twee tot drie jaar oud vrouwelijk wild zwijn in het district Spree-Neisse. De andere twaalf gevallen zijn gevonden in Neuzelle in het district Oder-Spree. Alle gevallen liggen binnen het als besmet aangegeven gebied door de deelstaat Brandenburg.

Het FLI concludeert op basis van de ervaringen die in andere landen zijn opgedaan, dat de epidemie van AVP nog in de beginfase is. Dit blijkt ook uit het feit dat één wild zwijn levend werd geschoten en ook besmet bleek. Het is te verwachten dat meer gevallen zullen worden gevonden tijdens de geïntensiveerde zoekactie naar dode kadavers. De zoekactie naar dode kadavers zal informatie opleveren over de omvang van het geïnfecteerde gebied, en voorkomt dat deze kadavers een bron van infectie blijven voor andere wilde zwijnen.

Bron: ProMed mail, FLI Duitsland, 18 september 2020.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.