Test PPID tegen gereduceerd tarief

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Test PPID tegen gereduceerd tarief

25-8-2020: 

PPID kunt u het beste testen in het najaar. Daarom biedt Boehringer Ingelheim in samenwerking met GD vanaf 1 september tot en met 31 oktober 2020 weer PPID-testen aan met ruim 50% korting!* 

Oorzaak en symptomen
PPID, vroeger Ziekte van Cushing genoemd, is een hormoonstoring waarbij het pars intermedia van de hypofyse te veel hormonen afgeeft. Dit kan opvallende symptomen geven als een lange, krullerige vacht en slecht verharen, maar ook minder specifieke symptomen zoals hoefbevangenheid en verminderde prestaties/sloomheid. Ook worden veel drinken en veel plassen, gevoeligheid voor infecties, onvruchtbaarheid, verlies van spieren, een buikig model en abnormaal zweten gezien bij dieren met PPID. Hoewel PPID vaker wordt gezien bij oudere paarden en pony’s (15+), kan het ook bij paarden die jonger zijn (vanaf ca. 10 jaar) voorkomen. Het is daarom verstandig om dieren met bovengenoemde symptomen te laten testen bij GD. Hiervoor is het mogelijk zowel EDTA volbloed als EDTA plasma aan te leveren. Bij de voucher zitten duidelijke instructies hoe het monstermateriaal voor inzending te behandelen en hoe het insturen in zijn werk gaat.

paard in wei

Voucher en materiaal
Vermoedt u PPID bij een patiënt en wilt u deze laten testen? De materialen en voucher die u nodig heeft voor een ACTH bepaling bij GD kunt u gratis aanvragen via 0900-1770 optie 5 (paard) of via KCApaard@gddiergezondheid.nl

Digitaal inschrijven met gebruik van het actietarief is ook mogelijk. Bij de ACTH/PPID bepaling in VeeOnline verschijnt een pop-up met een link (link opent in een nieuw tabblad). Gebruik deze link om de vragen op de voucher digitaal in te vullen. Let op: hierbij is het belangrijk om ook het inschrijfnummer in te vullen, deze ontvangt u na afronding van de inschrijving in VeeOnline. 

Hier vindt u de werkwijze PPID actie 2020

Hier vindt u meer achtergrondinformatie over PPID

*ex. BTW + basiskosten

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.