Schaarste zorgt voor uitdagingen in de droogstand

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Schaarste zorgt voor uitdagingen in de droogstand

2-7-2020: 

De afgelopen jaren waren droog en ook dit voorjaar is erg droog begonnen. In sommige gebieden van Nederland is de voervoorraad minimaal. Het gras heeft last van de droogte en de eerste snedes van dit jaar vielen tegen. Veehouders gaan op zoek naar alternatieven of moeten al vroegtijdig aan de eerste snede beginnen. 

Vooral in de droogstand geeft dit nog weleens uitdaging. Veehouders geven vaker restvoer aan droge koeien, maar ook aangekocht voer/balen zonder dat ruwvoer analyses worden gevoerd. De droogstand is een cruciaal moment voor de koe, om dit te laten slagen is een goed rantsoen van groot belang. Heeft u al inzicht in wat de droge koeien daadwerkelijk opnemen? Zo niet doe dan de droogstandscheck om te zien wat de koeien daadwerkelijk met het gevoerde rantsoen doen. Krijgen ze voldoende en niet teveel energie, eiwit en mineralen binnen? 

Meer over de Droogstandscheck

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.