Monsters insturen met warm weer

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Monsters insturen met warm weer

28-7-2020:  Met de warme dagen is extra zorg vereist voor het insturen van materiaal. Met name wanneer het onderzoeksmateriaal lang onderweg is, kan een warme omgeving nadelig zijn voor de kwaliteit. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in foutief verhoogde of foutief verlaagde bloedwaardes. Wanneer EDTA-bloed wordt bewaard bij 2 tot 8 graden Celcius is tot 48 uur na bloedafname hematologisch onderzoek mogelijk, bij kamertemperatuur is dit tot 24 uur. Dit heeft te maken met het optreden van hemolyse.
Voor microbiologisch onderzoek geldt dat gekoelde opslag het afsterven van relevante kiemen en overgroei door niet-relevante kiemen remt. Koelelementen meesturen kan een uitkomst bieden. Zorg er echter wel voor dat het monstermateriaal niet tegen het element aan bevriest door er een buffer tussen te plaatsen.
 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.