M.g.-infecties bij leg: kunnen we de bron van besmetting achterhalen?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

M.g.-infecties bij leg: kunnen we de bron van besmetting achterhalen?

10-7-2020: 

Mycoplasma gallisepticum (M.g.) is een kiem die grote schade oplevert voor de commerciële pluimveehouderij. Door de georganiseerde aanpak komt M.g. weinig voor in Nederland. Maar het blijft een bedreiging voor de commerciële pluimveehouderij en kan veel schade opleveren op een individueel (vermeerderings)bedrijf. Zo ook bij legbedrijven waar nog steeds herbesmettingen en nieuwe besmettingen voorkomen. Daarom onderzocht GD in opdracht van de pluimveesector of het mogelijk is om genetische onderzoek in te zetten om de bron van deze M.g.-besmettingen te achterhalen. Met als doel het verder terugdringen van M.g.-besmettingen in de sector. Lees verder op de website van AVINED

Lees meer over M.g.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.