Laat geen etensresten achter in de natuur

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Laat geen etensresten achter in de natuur

31-7-2020: 

Veel Nederlanders vieren op dit moment vakantie en gaan daarbij graag de natuur in, bijvoorbeeld om te picknicken. Het is hierbij erg belangrijk dat u geen etensresten in de natuur achterlaat. Zo voorkomen we dat onder andere Afrikaanse Varkenspest (AVP) zich kan verspreiden. AVP is een besmettelijke virusziekte die voorkomt bij varkens en zwijnen. De dierziekte komt voor in Oost-Europese landen en is vastgesteld bij wilde zwijnen aan de grens met Duitsland (in Polen) en in de Belgische Ardennen (in 2018). De dierziekte wordt onder andere via besmet varkensvlees zoals ham of worst overgebracht op varkens en wilde zwijnen. Daarom roept de NVWA op geen etensresten in de natuur of bij parkeerplaatsen achter te laten, maar deze in een afgesloten afvalbak te gooien. De ziekte is niet besmettelijk voor mensen.

Meer informatie over AVP en preventie ervan 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.