Beheersing van salmonella belangrijk voor mens en dier

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Beheersing van salmonella belangrijk voor mens en dier

31-7-2020: 

“Salmonella-infecties bij het rund kunnen worden overgedragen op mensen", vertelt Maarten Weber (rundveedierenarts GD). "Contact met besmette runderen en hun mest vormt een belangrijke besmettingsroute. Ook verlossingen van besmette runderen vormen een risico, met name van verwerpers. Beheersing van salmonella is dus van direct belang voor de eigen gezondheid van veehouders en hun gezinsleden, medewerkers en dierenartsen."

Lees het hele interview met Maarten Weber (GD) en Kitty Maassen, afdelingshoofd Dier en Vector bij het RIVM, in het Jaarverslag monitoring 2019.

Klik hier voor meer informatie over salmonella.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.