Moet ik wel of niet behandelen als er veel antistoffen voor wormen zijn aangetoond?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Moet ik wel of niet behandelen als er veel antistoffen voor wormen zijn aangetoond?

24-7-2020: 

Dat was één van de vragen die gesteld werden naar aanleiding van de webinar: ‘Wormen in de wei: hoe kunt u schade voor u en uw runderen beperken?' Dierenarts Debora Smits, spreker tijdens het webinar, geeft antwoord:

Of u moet behandelen hangt af van de parasiet. Voor longworm geldt dat u alleen hoeft te behandelen als er ook hoestklachten zijn. (Veel) antistoffen in de tank maakt wel dat u extra alert kunt zijn op de eerste symptomen.

Voor maagdarmworm geldt dat u allereerst moet weten of leverbot speelt om de uitslag goed te kunnen interpreteren. Vervolgens is het verstandig om samen met de dierenarts op basis van onder andere de MPR-gegevens in te schatten of behandeling zinvol kan zijn.

Webinar gemist? 

Hoe ziet u of uw runderen last hebben van wormen en hoe voorkomt u problemen? GD-dierenarts Debora Smits vertelde vorige week in een webinar alles over maagdarmwormen, leverbot en longworm bij rundvee.
Kijk het webinar hier terug

 

Meer informatie over de aanpak van worminfecties

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.