Oekraïne: uitbreiding AVP onder gehouden varkens

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Oekraïne: uitbreiding AVP onder gehouden varkens

9-6-2020: 

Uit gegevens van The World Organisation for Animal Health (OIE), op 7 juni 2020 gepresenteerd op de website van ProMed, blijkt dat in Oekraïne uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP) optreden onder gehouden varkens in gebieden die daarvoor nog vrij waren van AVP. 

Eind mei 2020 zijn uitbraken geconstateerd bij gehouden varkens in Oost-Oekraïne en Noord-Oekraïne. In Oost-Oekraïne ging het om een bedrijf met 150 gehouden varkens, waarvan er 4 dood waren gevonden, en in Noord-Oekraïne om een bedrijf met 23 varkens, waarvan er één dood was gevonden. Op 3 juni is in West-Oekraïne een uitbraak gemeld op een bedrijf met 63 varkens waar er 7 dood gevonden zijn.  Alle varkens op de besmette bedrijven zijn geruimd.

Naar de informatiepagina over AVP

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.