Special: COVID-19 en de diergeneeskunde

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Special: COVID-19 en de diergeneeskunde

28-4-2020: 

De uitbraak van COVID-19 heeft het leven in Nederland ingrijpend veranderd, maar heeft ook grote gevolgen voor de diergeneeskunde. Tijdens de huidige pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus rijzen er steeds meer vragen over de rol van gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren. In hoeverre is het nieuwe virus in staat dieren te besmetten en ziek te maken en spelen dieren een rol bij de verspreiding van het virus? Het Tijdschrift voor Diergeneeskunde vroeg verschillende deskundigen om artikelen over de achtergronden van de uitbraak en adviezen voor dierenartsen.

GD viroloog Kees van Maanen schreef samen met mede-onderzoekers van de Faculteit Diergeneeskunde en GD een uitgebreid artikel voor deze special van het Tijdschrift over coronavirussen in gehouden dieren. Coronavirussen komen bij veel diersoorten voor, maar dat zijn andere types dan SARS-CoV-2, het coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. In het artikel wordt dit uitgebreid toegelicht.

Het Tijdschrift voor Diergeneeskunde biedt deze Coronaspecial online aan voor leden, maar ook voor niet-leden.

Lees deel 1 van de special
Lees deel 2 van de special

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.