Royal GD gaat bijdragen aan de testcapaciteit voor coronapatiënten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Royal GD gaat bijdragen aan de testcapaciteit voor coronapatiënten

1-4-2020: 

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) heeft bekend gemaakt dat GD in Deventer ook humane monsters gaat onderzoeken op de aanwezigheid van het coronavirus SARS-CoV-2. Eind vorige week maakte GD al bekend dat de test voor het COVID-19 onderzoek, zoals voorgeschreven door het RIVM, in het eigen laboratorium is gevalideerd.

Kennis en ervaring

Voor het onderzoek naar COVID-19 worden neus- en/of keelswabs van de patiënt afgenomen. Wij onderzoeken de monsters met behulp van PCR-testen (Polymerase Chain Reaction). Met deze methode kan het genetische materiaal van het virus worden gedetecteerd. Wij beschikken over een groot diagnostisch laboratorium met een PCR-afdeling, waar jaarlijks tienduizenden monsters worden getest. Onze medewerkers hebben veel ervaring met PCR-onderzoek naar virusinfecties en infecties met andere ziekteverwekkers.

Ynte Schukken, CEO van Royal GD
''De coronacrisis raakt ons allemaal. Het is een onzekere tijd waarin een groot beroep wordt gedaan op ons aanpassingsvermogen. Er zijn oplossingen nodig om samen zo goed mogelijk door deze crisis te komen. Het is fijn dat GD daar nu een steentje aan kan bijdragen door testcapaciteit beschikbaar te stellen voor het onderzoek naar het coronavirus SARS-CoV-2 bij patiënten.''

Wij treffen nu de laatste voorbereidingen om op zeer korte termijn de eerste monsters te kunnen ontvangen.

Meer informatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.