René van den Brom nieuwe manager afdeling KPG

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

René van den Brom nieuwe manager afdeling KPG

10-4-2020:  Dr. René van den Brom is benoemd als nieuwe manager van de afdeling Kleine Herkauwers, Paard en Gezelschapsdieren (KPG) van Royal GD. Per 1 mei neemt hij de werkzaamheden van dr. Piet Vellema over. 

René ging na zijn afstuderen in 2004 aan de slag bij de Universitaire Landbouwhuisdierenpraktijk ‘het Westelijk Weidegebied’ (daarvoor Diergeneeskundig Centrum ‘het Westelijk Weidegebied’) in Harmelen. Toen hij in 2008 een vacature langs zag komen voor een functie als ‘dierenarts kleine herkauwers’ bij GD greep hij deze kans met beide handen aan. Sindsdien werkt hij met veel plezier binnen de afdeling KPG, waar hij zich inhoudelijk bleef ontwikkelen. Zo behaalde hij in 2013 zijn specialisatie als Europees specialist gezondheidszorg kleine herkauwers en promoveerde hij in 2015 op zijn onderzoek ‘Veterinary aspects of a Q fever outbreak in the Netherlands between 2005 and 2012’. René is (co-)auteur van meer dan twintig wetenschappelijke publicaties op het gebied van (gezondheid bij) kleine herkauwers. In zijn werk bij GD stonden de afgelopen jaren een aantal werkzaamheden centraal: de monitoring van de gezondheid van kleine herkauwers, diverse onderzoeksprojecten, certificeringsprogramma’s en de infectieuze oorzaken van abortus en abortusdiagnostiek bij kleine herkauwers. Daarnaast heeft zich de afgelopen drie jaar vol overgave ingezet als lid van de ondernemingsraad van GD. René is getrouwd met Astrid en samen hebben zij drie kinderen: Stijn, Mirthe en Olav. In zijn vrije tijd loopt hij graag hard. Daarnaast heeft hij thuis een klein koppel schapen waar hij met veel plezier mee bezig is.

Piet Vellema heeft de afdeling KPG 38 jaar lang met veel enthousiasme en plezier geleid, maar vindt het nu tijd voor iets anders. Hij blijft als dierenarts kleine herkauwers verbonden aan het team en GD, maar gaat één dag in de week iets anders doen.  
 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.