Royal GD klaar om bij te dragen aan het vergroten van de testcapaciteit voor COVID-19

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Royal GD klaar om bij te dragen aan het vergroten van de testcapaciteit voor COVID-19

27-3-2020: 

Toen Nederland te maken kreeg met deze coronacrisis signaleerden we bij GD al snel dat onderzoekscapaciteit een probleem werd. Het uitvoeren van virustesten is ons dagelijks werk. Ons laboratorium in Deventer is wereldwijd gezien een van de modernste en grootste laboratoria in ons werkveld. We voeren jaarlijks bijna vijf miljoen laboratoriumbepalingen uit. 

Wij beschikken over een eigen R&D-afdeling en een team van onderzoekers en specialisten die veel kennis en ervaring hebben op het gebied van virusonderzoek, daarom is er al snel onderzoek gedaan naar de bijdrage die GD zou kunnen leveren aan het vergroten van de testcapaciteit voor COVID-19.

Validatie

Wij hebben heel veel ervaring met onderzoek naar virussen. Normaal gesproken gaat het bij GD om virussen bij dieren. Maar het principe van de onderzoekmethode is gelijk. Voor het COVID-19 onderzoek moet de test gevalideerd worden voor mensen. En dat hebben we de afgelopen periode gedaan. Dus nu zijn we er zeker klaar voor.

Capaciteit

Voor het onderzoek naar het COVID-19 virus worden neus- of keelswabs van de patiënt onderzocht met behulp van PCR-testen (Polymerase Chain Reaction). Met deze methode kan het genetische materiaal van het virus worden gedetecteerd. GD beschikt over een groot diagnostisch laboratorium met een grote PCR afdeling, waar normaliter jaarlijks  duizenden monsters worden getest.  De resultaten van een dergelijk PCR-onderzoek zijn binnen een of  enkele dagen beschikbaar. Voor de COVID-19 diagnostiek verwachten we naar schatting tot 2000 testen per dag te kunnen uitvoeren. GD heeft veel ervaring met onderzoek naar virusinfecties bij dieren. Het principe van de laboratorium onderzoekmethoden is gelijk. Voor het COVID-19 onderzoek hebben we de testen zoals voorgeschreven door het RIVM,  in ons eigen laboratorium gevalideerd. Monsters worden digitaal verwerkt en ook dat is nu ingeregeld voor een stroom monsters vanuit ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Dus wij zijn er klaar voor. 

Als GD hiermee kan bijdragen aan het fors vergroten van de testcapaciteit naar COVID-19 in Nederland dan doen wij dat graag. 

PCR-test

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.