Onderzoeken en bedrijfsbezoeken binnen de huidige coronamaatregelen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Onderzoeken en bedrijfsbezoeken binnen de huidige coronamaatregelen

27-3-2020: 

Van veehouders en dierenartsen krijgen wij vragen over hoe ze het beste rekening kunnen houden met de huidige corona-maatregelen tijdens bedrijfsbezoeken van dierenartsen aan veehouders. Naast gezondheid is voedselveiligheid op dit moment essentieel en de Nederlandse veehouderij speelt daarin een hele belangrijke rol. Om die voedselveiligheid te kunnen blijven garanderen is een goede monitoring van de diergezondheid belangrijk. Daarom kiezen de meeste veehouders en dierenartsen er voor om onderzoek zo veel mogelijk door te laten gaan. Wij blijven u daarbij zo goed mogelijk ondersteunen.

Komt uw dierenarts op bedrijfsbezoek? Neem dan de nodige hygiënemaatregelen en stem deze vooraf met uw dierenarts af; denk aan zeep, een schone handdoek, schone bedrijfskleding en neem ook de anderhalve meter afstand in acht. Zet bijvoorbeeld voorafgaand aan het bezoek de benodigde dieren al vast en vraag uw dierenarts om de administratieve werkzaamheden niet bij u op het bedrijf af te ronden.

Is het noodzakelijk om de werkzaamheden toch uit te stellen? Neem dan in ieder geval contact op met uw zuivelonderneming om de eventuele consequenties hiervan tijdig door te spreken. Mocht u de komende periode runderen aankopen, zorg er dan voor dat deze runderen een gezondheidsstatus hebben die niet leidt tot extra bloedonderzoek.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.