Hoe voorkomt u gezondheidsproblemen bij kuikens door REO

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

30-3-2020: 

Onze afdeling pluimvee houdt 2 april een webinar voor pluimveehouders,
-dierenartsen en -voorlichters over kreupelheid door REO. Onze experts Teun Fabri en Sjaak de Wit praten u bij over de stand van de zaken in binnen- en buitenland, de uitkomsten van praktijkonderzoek en preventiemaatregelen.

Reovirussen kunnen verschillende ziektebeelden veroorzaken bij kippen (en kalkoenen) die hiermee in aanraking komen. De meest bekende aandoening is peesschedeontsteking. Dieren worden kreupel, gaan minder eten en de groei blijft achter met verhoogde uitval en afkeur (van delen) bij slachten als gevolg.

Peesschedeontstekingen kunnen ook andere achterliggende oorzaken hebben, goede diagnostiek is daarom belangrijk. Wanneer bevestigd is dat reovirus aan de problemen ten grondslag ligt, is het zaak om besmettingen in de toekomst te voorkomen. Problemen door reovirussen kunnen worden voorkomen door een combinatie van vaccinatie en goede reiniging en desinfectie van de stal. Een correct reinigingsprotocol, het grondig verwijderen van organisch materiaal vóór ontsmetting en het gebruik van ontsmettingsmiddel in de juiste concentratie en bij de juiste omgevingstemperatuur zijn daarbij belangrijk.

Meer weten? Klik hier en meld u uiterlijk 1 april 2020 aan voor ons webinar op 2 april.

Ga voor meer informatie naar de dierziektepagina over REO

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.