Klinische Avonden Paard 2020

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Klinische Avonden Paard 2020

10-12-2019: 

Ook tijdens de veertiende editie van Klinische Avonden Paard brengen de bevlogen sprekers weer onderwerpen aan het voetlicht die interessant zijn voor u als practicus. Dr. Laurence Lefère, dr. Karianne Lievaart-Peterson, mr. dr. Marcel Spierenburg en dr. Deon van der Merwe nemen u graag mee. Van echografie tot giftige planten; alles komt aan bod. Bent u er ook bij op 11, 12 of 13 februari?

De voorgaande jaren bleken de avonden altijd een groot succes. Vanuit het hele land kwamen paardendierenartsen samen voor deze nascholing. Virbac, Pavo en GD zijn daarom blij dat ze ook dit jaar weer een mooi programma hebben kunnen samenstellen. Dit kunt u tijdens de Klinische Avonden Paard van ons verwachten:

Echografie

Dr. Laurence Lefère (BE) bespreekt de mogelijkheden van echografie bij koliek ten behoeve van de
eerstelijnspracticus en gaat hij in op do’s and don’ts van echografie in het veld als er sprake is van een koliek. Ook zullen de veelgemaakte fouten en een aantal casuïstieken de revue passeren.

Vertrouwensloket welzijn paarden

Bent u ook benieuwd naar wat het Vertrouwensloket Welzijn Paarden precies is en doet? Welke opties heb je wanneer je als dierenarts het idee hebt dat het op een paardenbedrijf bergafwaarts gaat met het dierenwelzijn c.q. de zorg die een houder kan of wil leveren voor zijn dieren?
Wanneer is het loket de voorkeursroute en wanneer de NVWA? Dr. Karianne Lievaart-Peterson (NL) & Mr. dr. Marcel Spierenburg (NL) leggen het u graag uit.

Giftige planten

Door verandering van het klimaat (drogere zomers) en minder bemesten veranderen ook de soorten en de samenstelling van planten in de weide. Giftige planten in de wei kunnen risico’s voor paarden vormen. Onder andere esdoorn (hypoglycine), Jacobs kruiskruid en herfsttijloos staan bekend als potentieel risico. Dr. Deon van der Merwe (Z-A) neemt u mee in zijn verhaal over verschillende risico’s die de eerstelijns practicus
op dit gebied kan tegenkomen.

Ook deelnemen?

Op 11 februari zijn we bij Stal de Mersken in Siegerswoude, op 12 februari vindt u ons bij Van Hall Larenstein in Velp en op 13 februari bij De Margaretha Hoeve in Dinteloord. Deze avonden worden ondersteund door de Groep Geneeskunde Paard.

Aanmelden

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.