Intermitterende diarree bij melkgeiten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Intermitterende diarree bij melkgeiten

18-12-2019:  Op een aantal melkgeitenbedrijven komen we bij lacterende dieren het probleem tegen van intermitterende, soms waterdunne diarree. In sommige gevallen komt hier ook bloedbijmenging bij kijken en in veel gevallen gaat het gepaard met sterfte. De oorzaak is nog niet duidelijk maar de enige manier om daar achter te komen is het inzenden van dieren voor sectie; daarvoor is het volgende nodig:

- bij een volgend typisch geval: één of enkele dieren voor pathologisch onderzoek; liefst zo vers mogelijk aanbieden;
- deze dieren mogen niet zijn behandeld;
- een goede beschrijving van het klinisch beeld is nodig;
- graag van tevoren contact opnemen via Veekijker (tel. 0900 7100 000) om details van inzenden en uitvoeren van pathologisch onderzoek te bespreken.
 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.