West Nijl bij vogels en pony in Duitsland

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

West Nijl bij vogels en pony in Duitsland

5-9-2019:  Het FLI (Friedrich-Loeffler-Institut) heeft afgelopen vrijdag bevestigd dat een pony in Sachsen recent (dit seizoen) besmet is geraakt met West Nijl virus. De pony vertoonde ernstige neurologische verschijnselen en is daarom geëuthanaseerd. De pony was nooit buiten Duitsland geweest. De infectie kan worden overgebracht door de beet van een mug die besmet is geraakt met het West Nile virus door het bijten van een (trek)vogel die de het virus bij zich draagt. Daarnaast is dit jaar in Duitsland de infectie bevestigd bij twaalf vogels.

 

Hier kunt u het hele bericht lezen

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.