Open maiskuilen niet te snel

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Open maiskuilen niet te snel

15-8-2019: 

De maisoogst viel in 2018 op bedrijven in droge gebieden tegen, waardoor er dit jaar weinig voorraad is. Ook deze zomer verloopt droog, waardoor veel voer van de wintervoorraad al is opgevoerd doordat er beperkt geweid kon worden. Hierdoor wilt u wellicht sneller beginnen aan de mais van dit jaar.

Verse mais meteen na inkuilen voeren, kan voor gezondheidsproblemen en een verminderde melkproductie zorgen. Het kan verteringsproblemen geven waardoor te veel dunne mest en een melkproductiedaling ontstaat. Verse mais bevat meer suiker en is ook broeigevoeliger dan mais die goed geconserveerd is. Daarom is het advies niet meteen na inkuilen te voeren, maar te wachten tot minimaal vier weken na inkuilen. Zorg dat de kuil goed is aangereden en een gronddek heeft voor een goede conservering. Kunt u echt niet wachten met voeren? Doe het dan heel geleidelijk, een beperkte hoeveelheid, en zorg voor voldoende structuur in het rantsoen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.