EBC-congres 11-13 september: aanmelden kan nog tot 5 september

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

EBC-congres 11-13 september: aanmelden kan nog tot 5 september

26-7-2019: 

De melkveehouderijzuivelindustrie verandert snel en dat geldt ook voor het veterinaire beroep. Voor rundveedierenartsen is het dan ook van het grootste belang om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in hun beroep. De wetenschap slaapt nooit en zowel de academische wereld als het bedrijfsleven komen met nieuwe ontwikkelingen naar het veld. Bovendien hebben mensen in het veld hun ervaringen. Daarom wordt tijdens het European Bovine Congress 2019 (EBC 2019) in twintig verschillende ‘technische sessies’ aandacht besteed aan rundveegeneeskunde: het gezond maken en houden van rundvee.

Afgezien van technische ontwikkelingen, verandert de omgeving waarin de dierenarts opereert. Het aantal melkveebedrijven neemt af, individuele bedrijven worden groter, de boeren en de samenleving worden veeleisender, nieuwe technologieën nemen de wereld over en de structuur van de dierenartspraktijken verandert, net zoals de dierenarts zelf. Deze ontwikkelingen zullen ongetwijfeld de rol en het soort werk van de rundveedierenarts in de nabije toekomst veranderen. Tijdens EBC 2019 zal daarom in de 'strategische sessies' veel aandacht aan het werkveld van de rundveedierenarts besteed worden en presenteren prominente internationale keynote speakers hun visie, die vervolgens met het publiek zal worden bediscussieerd. 

EBC 2019 vindt plaats van 11-13 september a.s. in 1931 Congrescentrum te ‘s-Hertogenbosch. De dag voorafgaand aan het congres wordt een excursieprogramma georganiseerd, met een bezoek aan de Floating Farm te Rotterdam, gevolgd door een keuzeprogramma naar de biologische boerderij de Dobbelhoeve te Udenhout, alwaar de Lely Orbiter staat of een boottocht door historisch ’s- Hertogenbosch. 

EBC 2019 biedt kans om dicht bij huis internationale veterinaire professionals en collega’s te ontmoeten. Registreren kan tot 5 september 2019 via de website van EBC. Na deze datum is alleen onsite registratie mogelijk. Mis het niet! Meer informatie over EBC 2019 is te vinden op www.ebc2019.nl

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.