Let op jacobskruiskruid bij het aankopen en winnen van ruwvoer

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Let op jacobskruiskruid bij het aankopen en winnen van ruwvoer

22-7-2019: 

Door de droogte vorig jaar, is op veel bedrijven de grasmat beschadigd, zijn er kale droge plekken ontstaan en hebben allerlei planten de kans gegrepen zich uit te zaaien. Jacobskruiskruid is een onkruid dat veel zaad maakt, goed tegen droogte en hitte kan en daarom momenteel volop in bloei staat in onder andere bermen, natuurgebieden en natuurweiden.

Jacobskruiskruid is giftig. In de weide wordt het door de dieren meestal niet gegeten omdat het bitter smaakt, maar via kuil of hooi eten ze het wel. Het kruid bevat pyrrolizidine alkaloïden, die zorgen voor ernstige en blijvende leverschade. Klinisch laten aangetaste dieren verminderde eetlust, sloomheid, aborteren, vermageren, zenuwverschijnselen en sterfte zien.

Pas dus op voor Jacobskruiskruid. Als u dit jaar ruwvoer moet aankopen (kuil of hooi), vraag dan goed na waar het materiaal vandaan komt en of daar jacobskruiskruid voorkomt.

Jacobskruiskruid 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.