H3N1 heeft geen andere ziektekiemen nodig om bij leghennen grote schade te veroorzaken

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

H3N1 heeft geen andere ziektekiemen nodig om bij leghennen grote schade te veroorzaken

20-6-2019: 

Omdat er veel vragen uit het veld zijn, deelt GD alvast de tussentijdse resultaten van het onderzoek naar het laag pathogene H3N1-virus in leggende hennen van 35 weken. GD voert dit onderzoek uit met steun van Avined. Het onderzoek loopt nog een week. De tussentijdse resultaten laten zien dat deze laag pathogene H3N1-stam geen andere ziektekiemen nodig heeft om bij leghennen grote schade te veroorzaken. Het ziektebeeld, de sectiebeelden en de productiedaling bij de leggende SPF hennen uit het onderzoek komen overeen met het beeld dat in het veld wordt gezien wordt.

Meer informatie

In dit filmpje vertelt Ruth Bouwstra meer over het H3N1 vogelgriep virus.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.