AVP-preventie met de BuitenBeter-app

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

AVP-preventie met de BuitenBeter-app

20-3-2019: 

Eén van de risico’s voor de insleep van Afrikaanse varkenspest (AVP) is dat chauffeurs uit landen waar  AVP heerst, voedingsmiddelen en vooral vleeswaren meebrengen en achterlaten op parkeerplaatsen en in de natuur langs snelwegen. Daarom is het heel belangrijk dat het afval in de afvalbakken wordt gedeponeerd en dat er voldoende prullenbakken op de parkeerplaatsen zijn, die vaak genoeg geleegd worden. In het kader van de gezamenlijke preventieve acties, zijn op de belangrijkste parkeerplaatsen informatieborden geplaatst. Deze borden leggen het belang van het veilig inzamelen van etensresten duidelijk uit. Is er op deze parkeerplaatsen iets niet in orde? Meld dat dan via de Buiten-Beter-app.

Om te weten of het netjes is op parkeerplaatsen, wordt iedereen die geregeld op één van deze parkeerplaatsen komt, verzocht om naar de volgende punten te kijken:

 1. Staan de informatieborden er?
 2. Zijn de borden onbeschadigd en goed leesbaar?
 3. Ligt er veel zwerfafval?
 4. Zijn er voldoende deugdelijke afvalbakken?
 5. Worden die afvalbakken ook gebruikt?
 6. Is er een afrastering aanwezig?
 7. Als er een afrastering is, is deze in goede staat?

Deze punten zijn samen te vatten met de vraag:  Is het aanwezig, schoon en heel? Indien u ziet dat dit niet het geval is, kunt u eenvoudig een melding te maken met de ‘BuitenBeter-app’, die u kunt downloaden voor uw smartphone. Hierdoor gaat er een bericht naar de relevante instantie en deze zal dan actie ondernemen.

Meer informatie over de Buiten Beter-app

Informatiepagina over AVP

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.