Autoriteiten bevestigen blauwtong in Belgisch Luxemburg

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Autoriteiten bevestigen blauwtong in Belgisch Luxemburg

28-3-2019: 

De Belgische autoriteiten hebben op 27 maart gemeld dat zij een besmetting met blauwtong, serotype 8 (BTV-8) op Belgisch grondgebied hebben bevestigd. Na het besmet verklaren van een eerste bedrijf heeft een screening rondom dat bedrijf nog enkele besmette bedrijven aangetoond. De bedrijven liggen in Paliseul in de provincie Belgisch Luxemburg, dicht bij de Franse grens. De Belgische overheid heeft geheel België als beperkingsgebied aangewezen. Dit betekent dat import vanuit België aan regels is gebonden, zoals dat ook al voor andere besmette gebieden het geval was.

Voor Nederland gelden op dit moment nog geen nieuwe maatregelen. Vaccinatie is toegestaan, mits met een geregistreerd en niet-levend BTV-8 vaccin. De beschikbaarheid van vaccin is beperkt, u kunt uw wens om te vaccineren melden bij uw dierenarts. Binnenkort beraden Nederlandse deskundigen zich op verzoek van het ministerie van LNV op de huidige situatie en de verwachtingen met het oog op het nieuwe knuttenseizoen.

Meer informatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.