België breidt zones Afrikaanse varkenspest uit na nieuw geval

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

België breidt zones Afrikaanse varkenspest uit na nieuw geval

21-2-2019: 

De Waalse overheid heeft besloten om de bestaande zones voor Afrikaanse varkenspest (AVP) aan de passen. De aanleiding hiervoor is de bevestiging van een nieuwe AVP-besmetting bij een wild zwijn in de gemeente Léglise (Belgische provincie Luxemburg) in het weekend van 16 februari.

Dit betekent dat de bufferzone met 2.900 hectare naar het noorden wordt uitgebreid en dat ook het observatiegebied ten oosten en westen van de bufferzone wordt uitgebreid. Omdat op dit moment in deze nieuwe zones alleen hobbyhouders bekend zijn, heeft de uitbreiding geen gevolgen voor de algemene maatregelen. De Waalse overheid blijft wijzen op het belang van dagelijkse alertheid en het in acht nemen van de biosecurity-maatregelen.

Bron: www.dgz.be

Informatiepagina AVP

 

 

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.