Nieuwe benchmarkwaarden antibioticumgebruik gefaseerd ingevoerd

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuwe benchmarkwaarden antibioticumgebruik gefaseerd ingevoerd

4-2-2019: 

Het antibioticumgebruik in de varkenshouderij is sinds 2009 met 60 procent gedaald. Het doel - een aanvaardbaar gebruik – is hiermee volgens de Stichting Diergeneesmiddelen Autoriteit (sDA) en het ministerie van LNV behaald. Een prachtige prestatie van varkenshouders en hun dierenartsen! De SDa heeft het ‘aanvaardbare gebruik’ nu weergegeven in nieuwe benchmarkwaarden, die op verzoek van de POV en de partijen die samenwerken in de TF ABRES varkens, gefaseerd ingevoerd worden.  Het ‘stoplichtmodel’ met de categorieën groen, oranje en rood, dat tot nu toe succesvol is geweest, blijft voorlopig gehandhaafd. De POV zet daarnaast in op extra aandacht voor bedrijven die ‘in het rood’ zitten.

Meer informatie over de nieuwe systematiek en de invoering hiervan vindt u op de website van de POV.


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.