Afrikaanse varkenspest: bredere verspreiding in België

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Afrikaanse varkenspest: bredere verspreiding in België

15-2-2019: 

Uit OIE-gegevens blijkt dat het totaal aantal positief geteste wilde zwijnen voor AVP in België, sinds het begin van de uitbraken in september 2018, inmiddels is opgelopen tot 457 (stand 11 februari).
In de periode tussen eind januari en 11 februari zijn 52 nieuwe gevallen vastgesteld. Alle uitbraken bevinden zich nog steeds in het ingesloten gebied, maar de laatste 2 gevallen zijn vlakbij de grens van het kerngebied gevonden, 3,5 kilometer noordelijk van eerdere gevallen. Uit het verloop van de uitbraken blijkt dat het gevaar op verspreiding van AVP nog niet geweken is. Het blijft daarom belangrijk om alert te zijn op contacten met wilde zwijnen of vlees van wilde zwijnen, en op het handhaven van strikte hygiëne-eisen. 

Meer informatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.