Nieuw: controle biestkwaliteit

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuw: controle biestkwaliteit

7-12-2018: 

Pasgeboren biggen zijn voor hun antistoffen afhankelijk van de kwaliteit van de zeugenbiest die zij de eerste 24 uur drinken. Uit onderzoek van GD blijkt dat er veel variatie is in het IgG-gehalte in zeugenbiest. Voor een goed inzicht van de biestkwaliteit op uw bedrijf, raden wij aan biest van minimaal tien zeugen te laten onderzoeken. U kunt op twee manieren een indruk krijgen van de kwaliteit van de biest op uw bedrijf: een IgG-bepaling (IgG Biest, artikelnummer 11828) en een totaal eiwitbepaling (Biestscan, artikelnummer 11827).

De IgG Biest bepaalt nauwkeurig het gehalte immuunglobulines in de zeugenbiest. Een vereenvoudigde en daardoor goedkopere methode is de Biestscan. Hiermee wordt het totaal eiwit (TE) in de biest bepaald. Er is veel samenhang tussen het TE en het IgG-gehalte in biest, waardoor het voor de monitoring van biestkwaliteit op koppelniveau mogelijk is om het TE van zeugenbiest te gebruiken. Het monster dient dan wel binnen vier uur na de geboorte van de eerste big te worden afgenomen, omdat het IgG-gehalte snel afneemt.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.