Waar op te letten bij het gebruik van een injector?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Waar op te letten bij het gebruik van een injector?

14-11-2018: 

Elk melkveebedrijf heeft er helaas mee te maken: mastitis. Soms duidelijk zichtbaar en met afwijkende melk, soms minder zichtbaar, maar wel met een (blijvend) hoger celgetal. Helaas geldt voor veel bedrijven dat behandelen niet altijd direct helpt.

Voor eerste graad mastitis (gekenmerkt door vlokken in de melk) en tweede graad mastitis (gekenmerkt door vlokken en zwelling van het kwartier) werkt een eerste keus smal spectrum antibiotica injector vaak goed. Drie tips om rekening mee te houden:

  1. Controleer voor de behandeling wel de koe-historie op de vorige MPR: kijk naar het celgetal en het aantal keren dat de koe mastitis heeft gehad. Hebben koeien twee tot drie keer een terugkerend verhoogd celgetal, dan is een bacteriologisch onderzoek aan te raden. Loopt dit echter op tot meer dan vijf keer op rij, dan is het beter om geen verdere kosten te maken.
  2. Gebruik de injector op de juiste manier. Lees meer over het inbrengen van uierinjectoren
  3. Daarnaast is het belangrijk om van te voren te weten of de mastitisverwekkers wel gevoelig zijn voor deze smal spectrum antibiotica. Met Mastitis Tankmelk krijgt u via automatisch tankmelkonderzoek inzicht in de gevoeligheid van de mastitiskiemen op uw bedrijf. Zo weet u zeker dat u  op uw bedrijf voor mastitis de juiste injector gebruikt. Lees meer over Mastitis Tankmelk

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.