Seroprevalentie bij gevogelte voor tentoonstellingen in Nederland

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Seroprevalentie bij gevogelte voor tentoonstellingen in Nederland

26-11-2018: 

Om een indruk te krijgen van de seroprevalentie van een aantal belangrijke pluimvee-aandoeningen in de hobbysector, zijn mest- en bloedmonsters van 132 siervogels (diverse kippenrassen) en 16 watervogels onderzocht. De dieren kwamen uit diverse regio’s in Nederland en waren aanwezig op kleindiershows. De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde (september 2018, pagina 32-33), in een artikel van Jeanine Wiegel, dierenarts pluimvee GD en Harry Arts, dierenarts Farmarts. Lees het artikel (pdf)

 

 


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.