Hygiënisch gebruik van verloskettinkjes, verlostouwtjes en strotouwtjes

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Hygiënisch gebruik van verloskettinkjes, verlostouwtjes en strotouwtjes

13-11-2018: 

Een goede hygiëne rond het afkalven is van cruciaal belang. Wanneer u hulpmiddelen gebruikt om de geboorte te ondersteunen, let er dan op dat deze gemakkelijk kunnen worden gereinigd en gedesinfecteerd of zelfs weggegooid.

Voor de verlossing van een kalf gaat de voorkeur uit naar verloskettinkjes in plaats van verlostouwtjes omdat kettinkjes gemakkelijk en goed  te reinigen zijn. Gebruikt u verlostouwtjes, was deze dan direct na gebruik op minimaal 60 graden.

Bij verwerpers kunt u beter nooit verlostouwtjes gebruiken. Kies voor een strotouwtje dat u na gebruik meteen kunt weggooien. Dit om overdracht van kiemen, die bij een verwerper mogelijk vrijkomen, zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast is extra hygiëne, ook om uzelf te beschermen, gewenst.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.