Bijeenkomsten 'Salmonella op je sloffen aanpakken'

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Bijeenkomsten 'Salmonella op je sloffen aanpakken'

8-11-2018: 

De aanpak van salmonella op varkensbedrijven staat steeds meer in de belangstelling. Niet zozeer omdat salmonella een bedreiging is voor de gezondheid van de varkens, maar meer vanwege het risico voor de mens. Salmonella-infecties komen op vrijwel alle varkensbedrijven voor, maar veroorzaken meestal geen ziekteverschijnselen bij varkens. De bacterie kan bovendien maandenlang overleven in mest of stof. Het is dan ook belangrijk om te achterhalen waar de besmetting plaatsvindt. Dit kan via onderzoek van omgevings- en mestmonsters, die gemakkelijk te verzamelen zijn met slofjes. Tijdens de bijeenkomsten 'Salmonella op je sloffen aanpakken' staan we samen met u stil bij diagnostische mogelijkheden en praktische maatregelen in de strijd tegen salmonella. 

Deze gratis bijeenkomsten zijn bedoeld voor varkenshouders, medewerkers van varkensbedrijven, dierenartsen en andere erfbetreders. Op het programma staan lezingen van Linda Peeters, varkensdierenarts bij GD en gespecialiseerd in salmonella, en Arjan Wermink, hygiënespecialist varkenshouderij bij MS Schippers.

Data en locaties

Datum: 29 november van 19:30 tot 22:00
Locatie: MS Schippers, Rond Deel 12, Bladel

Datum: 6 december van 19:30 tot 22:00
Locatie: GD, Arnsbergstraat 7, Deventer

Meer informatie en aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.