Informatiepagina Afrikaanse varkenspest

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Informatiepagina Afrikaanse varkenspest

12-10-2018: 

Met het aantreffen van Afrikaanse varkenspest (AVP) in wilde zwijnen in België (op donderdag 13 september) is de Nederlandse varkenshouderij extra alert op het voorkomen van insleep van AVP. Er is een Preventieteam AVP opgericht, voorgezeten door het Ministerie van LNV, en dit team richt zich op alle mogelijke preventieve maatregelen om insleep van AVP in Nederland te voorkomen. Onder meer de POV, NVWA, COV, GD en Transport & Logistiek Nederland zijn vertegenwoordigd in dit Preventieteam. 

Informatiepagina
GD heeft een informatie-pagina over AVP. Op deze pagina vindt u actuele informatie over de AVP-situatie in België en Europa, praktische adviezen en antwoorden op veelgestelde vragen van dierenartsen, varkenshouders, hobbyhouders en erfbetreders.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.