Coryza- en ILT-besmettingen: een update

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Coryza- en ILT-besmettingen: een update

2-10-2018: 

Er worden nog steeds nieuwe gevallen van infectieuze Coryza en ILT vastgesteld bij commercieel pluimvee. Het aantal Coryza-uitbraken* nam de laatste tijd toe. Het aantal ILT-uitbraken* is de afgelopen twee maanden wel afgenomen.

Om mogelijke verspreiding te voorkomen, adviseert GD strikte hygiënemaatregelen te handhaven en alert te zijn op eventuele verschijnselen van Coryza of ILT. Neem bij verdenking direct contact op met uw dierenarts en licht uw erfbetreders in. Diagnostiek middels sectie en PCR kan snel uitsluitsel geven. Beide infecties zijn zeer besmettelijk.

Vrijwillige meldingen

Pluimveedierenartsen en GD werken samen om via het Early Warning System (EWS) de actuele situatie voor een aantal belangrijke pluimveeziekten in beeld te brengen. Inzendingen naar GD en vrijwillige meldingen worden bijgehouden en gecommuniceerd naar dierenartsen en veehouders. Het betreft geen overzicht van alle uitbraken in Nederland.

* Aantallen op basis van vrijwillige meldingen bij GD via het Early Warning System, dus geen overzicht van alle uitbraken.

 

Ga naar Coryza-actueel
Ga naar ILT-actueel

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.