Aanvoercontrole binnen Paratuberculose Programma

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Aanvoercontrole binnen Paratuberculose Programma

9-10-2018: 

Heeft uw bedrijf Paratbc status A en u voert runderen van 2 jaar of ouder aan van een bedrijf met een lagere status, dan is aankomst op uw bedrijf altijd bloedonderzoek nodig. Tot de uitslag bekend is krijgt uw bedrijf de status ‘observatie’.


Eerder was het mogelijk vrijstelling voor dit Paratbc-aanvoeronderzoek te krijgen als het dier maximaal zes weken vóór de verplaatsing was onderzocht op het bedrijf van herkomst. Deze uitzondering is komen te vervallen: alleen de uitslag op het aanvoerende bedrijf is leidend voor de paratbc-status van dit bedrijf. Is de uitslag gunstig, dan krijgt uw bedrijf de ‘status A’ terug. Een uitgebreide omschrijving van het aanvoeronderzoek leest u in hoofdstuk 3.9. van het
Reglement Paratuberculose.


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.