Tegemoetkoming voor zoogkoehouders bij deelname aan BVD-bestrijding

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Tegemoetkoming voor zoogkoehouders bij deelname aan BVD-bestrijding

6-9-2018: 

De BVD-aanpak in Nederland is in volle gang. Binnen de melkveesector zijn grote stappen gezet. Om ook zoogkoehouders te stimuleren de strijd aan te gaan met BVD, stelt ZuivelNL tot eind 2020 een tegemoetkoming beschikbaar van 25 euro per bedrijf per kwartaal. De regeling geldt voor maximaal 2.500 zoogkoebedrijven en wordt toegekend op volgorde van aanmelding.

De Nederlandse rundveehouderij wil samen werken aan gezond vee en, in navolging van de ons omringende landen, vrij worden van BVD. Zo goed als alle melkveebedrijven nemen nu deel aan de bestrijding. Ook heeft de kalversector aangegeven op termijn geen BVD-dragers meer aan te nemen. Dit maakt het nóg belangrijker voor zoogkoehouders om deze verraderlijke infectieziekte ook aan te pakken.

Welke bedrijven komen in aanmerking?

Zoogkoebedrijven komen in aanmerking voor de tegemoetkoming als zij voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Het bedrijf is geen (onderdeel van een) melkveebedrijf en vormt geen Veterinaire Eenheid met een melkveebedrijf.
 • Het bedrijf neemt actief deel aan een BVD-route en betaalt abonnementsgeld aan GD.
 • Op het bedrijf worden minimaal 3 kalveren per jaar geboren.
 • Meer dan 90 procent van de dieren die het bedrijf afvoert per jaar gaat niet naar een melkveebedrijf.

Aanmelden voor 1 oktober 2018

Zowel nieuwe deelnemers als bestaande deelnemers aan een BVD-route kunnen zich aanmelden voor de tegemoetkoming. Bestaande deelnemers die mogelijk in aanmerking komen krijgen automatisch een bericht van GD.

Bestaande deelnemers kunnen via dit formulier de tegemoetkoming aanvragen

Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden voor een BVD-route én voor de tegemoetkoming via dit formulier

Bedrijven die de tegemoetkoming aanvragen vóór 1 oktober 2018 krijgen de eerste 25 euro al in het vierde kwartaal van 2018 in mindering gebracht. 

Meer over de tegemoetkoming

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.