Studenten Zone.college krijgen unieke praktijkplek bij GD

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Studenten Zone.college krijgen unieke praktijkplek bij GD

20-9-2018: 

GD is een bijzondere samenwerking aangegaan met Zone.college, de nieuwe naam voor onderwijsinstelling AOC Oost en Groene Welle. Op 5 september zijn twintig studenten Dierenartsassistent paraveterinair van Zone.college gestart met hun lessen bij GD. Hierbij maken ze gebruik van een leslokaal en de opleidingsruimte van GD Academy in het GD-laboratorium en van de sectiezaal.

Zone.college is het eerste opleidingsinstituut waarmee GD een dergelijke samenwerking start. Beide partijen zijn enthousiast en kijken uit naar deze samenwerking. De studenten krijgen in een reële praktijksituatie de kans om vaardigheden en kennis op te doen. Er wordt niet alleen gebruik gemaakt van de prachtige ruimtes, maar ook van de expertise van de medewerkers. Binnen de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair biedt Zone.college het onderdeel landbouwhuisdieren aan, denk hierbij aan koeien, varkens, maar ook aan geiten of kippen. Als dierenartsassistent paraveterinair werk je niet alleen met honden, cavia’s en konijnen, het is ook goed mogelijk dat je werkzaam bent bij een praktijk die gericht is op landbouwhuisdieren.

Poultry cursisten Robert Jan M 520 breed

Studenten Zone.college krijgen les in sectiezaal GD - op de foto een groep internationale cursisten van GD Academy

Zone.college is dit schooljaar in Deventer gestart met twee mbo-opleidingen; Dierverzorging (niveau 3 en 4) en Dierenartsassistent paraveterinair (niveau 4). Studenten van de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair volgen vanaf het nieuwe schooljaar hun wekelijke praktijklessen bij GD. Ook studenten van de andere locaties van Zone.college sluiten hierbij aan.

Zone.college is de nieuwe naam van AOC Oost en Groene Welle. Samen werken beide onderwijsinstellingen verder aan Groen onderwijs dat vooruitstrevend is, nog beter aansluit bij de beroepspraktijk en waarbij het bedrijfsleven nauw betrokken is. Zo wordt onderwijs leerzamer voor leerlingen en studenten. Zone.college biedt opleidingen in het vmbo en mbo en Groeipunt.

Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), is gevestigd in Deventer, heeft één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld en voert jaarlijks 4,8 miljoen laboratoriumbepalingen uit. De ruim 400 medewerkers werken samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven op een innovatieve manier aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren.

Logo Zone.college

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.