Update ILT-besmettingen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Update ILT-besmettingen

27-8-2018: 

Er zijn negen nieuwe uitbraken van ILT vastgesteld sinds 1 juli. En hoewel het kwartaal nog niet is afgerond, publiceert GD een actuele kaart met locaties op basis van tweecijferige postcode om de sector te informeren. 
Zeven van de negen uitbraken waren in het zuiden; het betrof zes vleeskuikenbedrijven en één opfoklegbedrijf in hetzelfde gebied als in mei. In het gebied zijn de nodige hygiënemaatregelen genomen om verspreiding te voorkomen. Het is nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken, maar de betreffende uitbraak lijkt onder controle. Afgelopen periode heeft GD ook één uitbraak van ILT vastgesteld bij volwassen dieren. 

ILT 2018

Locatie van ILT-uitbraken op basis van de eerste twee cijfers van de postcode in 2017 en 2018, onderverdeeld in vleeskuiken, leg, reproductie en hobby.

ILT

Het ILT-virus kan langere tijd buiten de kip overleven. Biosecurity-maatregelen met betrekking tot erfbetreders en transporten van en naar het bedrijf zijn daarom van groot belang. Het virus kan ook via de lucht verspreiden (korte afstanden, afhankelijk van de weersomstandigheden). Preventie van ILT door middel van vaccinatie tijdens de opfok is goed mogelijk. Let hierbij wel op een correcte toediening van levende vaccins (via oogdruppel) om spreiding van en problemen door het vaccin, ook buiten het gevaccineerde koppel, te voorkomen. Controle van de vaccinatie door middel van serologie is raadzaam.

Lees meer over ILT
 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.