Toch weer haemonchose

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Toch weer haemonchose

30-8-2018: 

De rode lebmaagworm Haemonchus contortus veroorzaakt elk jaar veel schade door uitval en verminderde groei. Dit jaar is het weer raak. Hoe kan dat? Wat gebeurt er dan in het dier? Wat zie je aan zo’n dier en wat kun je als schapenhouder doen om problemen aan te pakken maar liever nog te voorkomen?

Je komt bij je lammeren en ziet dat een lam niet fit is. Bij nadere inspectie valt een verdikking in het keelgebied op. Controle van het oogslijmvlies wijst in de richting van bloedarmoede: de slijmvliezen van het oog zijn namelijk spierwit. Bovenaan het lijstje met mogelijke oorzaken staat in de zomermaanden Haemonchus contortus, ook wel bekend als de rode lebmaagworm of de bloedworm.

Lees hier het hele verhaal uit Het Schaap van augustus 2018

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.