NCD op opfokbedrijf in België

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

NCD op opfokbedrijf in België

10-7-2018: 

Op een opfokbedrijf (zonder uitloop) in het Belgische Zulte (Oost-Vlaanderen) is een besmetting met NCD vastgesteld. Ondanks het feit dat de dieren gevaccineerd waren, bleek dit onvoldoende om doorbraak van de ziekte op het bedrijf te voorkomen. Toch blijven een correct uitgevoerde vaccinatie en een goede biosecurity belangrijk om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

De dieren op dit bedrijf vertoonden klinische verschijnselen en meer dan 10 procent stierf. Uit het onderzoek op de dode dieren bij DGZ werd het volgende vastgesteld: de dieren vertoonden zenuwsymptomen, er werden puntbloedingen aangetroffen en de luchtpijp van de dieren bleek ernstig ontstoken. Daarnaast waren er ook subtiele bloedingen in de overgang van de kliermaag naar de spiermaag. In maag en darmen zat een galgroene inhoud. De nieren waren gestuwd, net als de bloedvaten van de hersenvliezen. De manier waarop het virus op dit commercieel pluimveebedrijf zonder buitenbeloop terechtkwam is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht. 

Bron: www.dgz.be

NCD-advies
Meer informatie over NCD

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.