Hoeveel schade ondervindt uw melkvee van maagdarmwormen?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Hoeveel schade ondervindt uw melkvee van maagdarmwormen?

11-7-2018: 

Bij ruim 30 procent van de tankmelkmonsters die melkveehouders laten onderzoeken door GD, worden veel of zeer veel antistoffen tegen maagdarmwormen aangetoond. Dit betekent dat de weerstandsopbouw bij het jongvee waarschijnlijk niet optimaal is geweest.

Worden er veel of zeer veel antistoffen tegen maagdarmwormen aangetoond, dan is het zinvol om (samen met uw dierenarts) te kijken hoe u het komende weideseizoen het weidemanagement voor uw jongvee kunt verbeteren. Zo zorgt u dat uw pinken volgend jaar hopelijk wel een optimale weerstand tegen wormen kunnen opbouwen. Als een koe als jong dier minder weerstand opbouwt, kan dit ertoe leiden dat het later minder melk produceert.

Wilt u weten of een maagdarmworminfectie een rol speelt bij uw melkkoeien? Laat dan jaarlijks de tankmelk onderzoeken op afweerstoffen tegen maagdarmwormen, leverbot en longworm via Worminfecties Tankmelk.

Lees ook: Ondervindt uw jongvee schade van maagdarmwormen? 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.