Eerste longworminfecties bevestigd

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Eerste longworminfecties bevestigd

24-7-2018: 

Practici belden de Veekijker dit jaar al meermaals met klinische verdenkingen op longworm. Half juli werd bij GD een longworminfectie voor het eerst in 2018 bevestigd. Het betrof een melkveekoppel waarvan ruim de helft van de koeien hoestklachten vertoonde. Er is mest- en bloedonderzoek uitgevoerd en daarin is de waarschijnlijkheidsdiagnose bevestigd. De veehouder is geadviseerd een behandeling in te stellen. Vaak diagnosticeert GD de eerste longwormklachten in augustus, maar vorig jaar was de eerste bevestigde longwormdiagnose bij GD ook begin juli.

Meer informatie over longwormen

Meer informatie over de aanpak van worminfecties

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.