Doucheverplichting IKB

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Doucheverplichting IKB

19-7-2018: 

Zowel binnen IKB Ei als IKB Kip is het vanaf 1 juli 2019 verplicht een bedrijfsdouche te hebben en deze te gebruiken. De sector wil op alle mogelijke manieren proberen dierziekten, met name AI, buiten de deur te houden.

Douchen is een toevoeging aan biosecurity-maatregelen. Naast dat het een duidelijke fysieke barrière is, waardoor doorlopen zonder adequate hygiënemaatregelen minder snel gebeurt, worden stalbetreders ook gedwongen om kleding en schoeisel te wisselen. Het vermindert het risico van besmetting via onderkleding, en ziektekiemen en stof worden zo van de huid gespoeld.  Sommige ziektekiemen, bijvoorbeeld AI- en NCD-virussen, worden zelfs afgedood door het doucheproces. Deze virussen hebben een vettige buitenste laag die gevoelig is voor zepen en oplosmiddelen.

Meer informatie over bedrijfshygiëne, de aangepaste hygiënevoorschriften en de bouw van de douche vindt u op de website van AVINED.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.