Ziet u het verschil tussen Klebsiella- en E. coli-mastitis?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Ziet u het verschil tussen Klebsiella- en E. coli-mastitis?

13-6-2018: 

U hebt een zieke koe met acute uierontsteking en hoge koorts. Het is E. coli, denkt u, en behandelt het dier. Toch knapt de koe maar niet op. Is het wel E. coli, of kan het ook iets anders zijn?

Aan de buitenkant is niet te zien met welke bacterie u te maken heeft: Klebsiella of E. coli. De klinische verschijnselen kunnen identiek zijn. Op basis van de uitslag van uw tankmelk- of bacteriologisch onderzoek weet u dat u te maken heeft met Klebsiella. Vervolgens kunt u snel de nodige maatregelen nemen in uw bedrijfsvoering en de aanpak van de koe.

Om het probleem efficiënt aan te kunnen pakken is het dus van belang dat snel een juiste diagnose wordt gesteld. Zo kunt u de schade op uw bedrijf beperken.

Lees meer over de aanpak van uiergezondheid

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.