Overstappen naar BVD-vrij (route tankmelk)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Overstappen naar BVD-vrij (route tankmelk)

6-6-2018: 

Binnen de vier routes naar BVD-vrij is het mogelijk om, soms met aanvullend onderzoek, over te stappen van de ene naar de andere route, met behoud van de status. Bij een overstap naar BVD-vrij (route tankmelk) geldt dat geen aanvullend onderzoek nodig is. Het is dan wel belangrijk dat vóór de overstap de tankmelk tweemaal wordt onderzocht op BVD-antistoffen. 

Het best kan tussen beide tankmelkonderzoeken minimaal twee maanden tijd zitten, zodat geen droogstaande koeien worden gemist. Het is belangrijk dat de overstap pas gemaakt wordt ná twee gunstige tankmelkuitslagen. Worden er namelijk na de overstap BVD-antistoffen aangetoond in de tankmelk, dan verliest het bedrijf de BVD-vrijstatus en wordt het overgezet naar het intakeonderzoek van het programma BVD-vrij (route intake virus, bewaking jongvee antistoffen).

Meer over de BVD routes

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.