Update PCR-aanbod pluimvee

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Update PCR-aanbod pluimvee

1-6-2018: 

GD heeft een aantal nieuwe PCR's beschikbaar voor pluimvee: het respiratoir PCR-pakket en verschillende DIVA Marek PCR's. Ook is de doorlooptijd van een groot aantal PCR-testen voor pluimvee teruggebracht naar drie dagen, zodat u de aanwezigheid dan wel afwezigheid van specifieke ziekteverwekkers snel kunt aantonen. 

Respiratoir PCR-pakket

Bij verdenking van een respiratoire infectie in een koppel pluimvee is het nu mogelijk om een respiratoir PCR-pakket aan te vragen. Het pakket wordt uitgevoerd op reguliere swabs (plastic core), tot maximaal zes swabs per pool. Ook is het mogelijk om het pakket uit te laten voeren op FTA-cards, maximaal vier spots per pool. Het pakket bestaat uit de volgende zes PCR-testen: Mycoplasma gallisepticum, Mycoplasma synoviae (DIVA-test MSH), TRT, ILT, Coryza en de algemene IB-PCR. Indien de algemene IB-PCR positief is, wordt aansluitend de genotypering uitgevoerd.  

DIVA Marek PCR's

GD heeft een drietal nieuwe PCR Marek-testen beschikbaar om vaccinstammen aan te tonen. Met de verschillende PCR’s kunnen de HVT, Rispens en SB1 aangetoond worden. De test is uit te voeren op verschillende materiaaldragers, zoals weefsel, stof, veren of FTA-cards. Afhankelijk van het gebruikte vaccin kunt u één of meerdere PCR-testen inzetten om te weten te komen of er naast het gebruikte vaccin ook andere Marekstammen een rol spelen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.