Mineralen bij schapen en lammeren

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Mineralen bij schapen en lammeren

26-6-2018: 

Bij schapen en lammeren zijn koper, kobalt en selenium de eerste mineralen om onderzoek naar te doen als zich problemen voordoen die mogelijk met een tekort of overmaat hebben te maken. 

Bij koper kan het zowel om een tekort als om een overmaat gaan, zowel bij schapen als bij lammeren. Bij kobalt of vitamine B12 gaat het vooral om een tekort bij opgroeiende lammeren. Bij een verdenking is het raadzaam om van vijf dieren per groep bloedonderzoek te doen. Bij een specifieke verdenking kan onderzoek naar het betreffende mineraal volstaan. Op basis van de resultaten van dat onderzoek komt mogelijk de oorzaak in beeld. Het verstrekken van mineralen, in welke vorm dan ook, zonder gericht onderzoek is weggegooid geld.

Meer over mineralen bij schapen

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.