Jongveeopfok uitbesteden zonder statuswijzigingen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Jongveeopfok uitbesteden zonder statuswijzigingen

1-6-2018: 

Hebt u plannen om uw jongveeopfok uit te besteden, dan is het verstandig om eerst te kijken of u gebruik kunt maken van een zogenaamde Veterinaire Eenheid. Let er op dat u de Veterinaire Eenheid aanvraagt vóór u dieren gaat verplaatsen; zo voorkomt u statuswijzigingen en extra onderzoeken.

Een Veterinaire Eenheid is bedoeld voor bedrijven die op meerdere locaties rundvee huisvesten (op de ene locatie het melkvee en op de andere locatie(s) de overige dieren) en die regelmatig onderling runderen uitwisselen. De runderen op alle locaties binnen de Veterinaire Eenheid worden door GD gezien als één rundveekoppel met gelijke diergezondheidsstatussen. Dit betekent dat u zorgeloos de runderen kunt verplaatsen tussen beide locaties.

Het is belangrijk dat de betrokken bedrijven vóór de Veterinaire Eenheid tot stand komt dezelfde diergezondheidstatussen hebben. Daarom is het dringende advies de Veterinaire Eenheid aan te vragen vóórdat u de dieren verplaatst. Hebt u de dieren namelijk verplaatst naar een ander UBN en blijkt het betreffende bedrijf bij het aangaan van de Veterinaire Eenheid een lagere diergezondheidsstatus te hebben, dan is wanneer de dieren weer terugkomen naar uw eigen bedrijf altijd aanvoeronderzoek nodig. Dit geldt ook als op de locatie waar de dieren heengaan geen andere dieren staan.

Uw GD-buitendienstmedewerker helpt u graag bij het aanvragen van de Veterinaire Eenheid en het checken van de diergezondheidsstatussen. Kijk hier voor de buitendienstmedewerker bij u in de regio

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.