Evenveel produceren met minder vee: houd uw koeien gezond

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Evenveel produceren met minder vee: houd uw koeien gezond

19-6-2018: 

De belangrijkste redenen voor afvoer van koeien zijn nog steeds mastitis, een te hoog celgetal, vruchtbaarheids- en klauwproblemen. Op veel bedrijven is door de regelgeving minder jongvee, en dus minder vervanging aanwezig. Hierdoor heeft afvoer van dieren een nóg grotere impact op uw bedrijfsvoering. 

Daarom moeten we nóg zuiniger zijn op onze koeien. Wist u dat een tekort in de mineralenvoorziening risico geeft op gezondheidsproblemen zoals mastitis, vruchtbaarheid en klauwproblemen? De kans op een tekort is op veel bedrijven in de zomer groter dan in de rest van het jaar. 

Naast een tekort in de mineralenvoorziening kan ook een overmaat negatieve gevolgen hebben voor diergezondheid, bijvoorbeeld voor de weerstand. Verklein de kans op de drie belangrijkste redenen van afvoer, door te zorgen dat de mineralenopname bij uw melkkoeien op orde is. Wilt u weten of uw koeien teveel, voldoende of te weinig mineralen opnemen? Meld u dan aan voor de Mineralencheck en weet hoe het zit!

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.